Amiodaron içeren ilaçlar


Ne zaman amiodaron kullanılmamalıdır?

alerji

Amiodaron veya içindeki diğer aktif olmayan bileşenlere karşı bilinen bir alerjiniz varsa bu ilaç önerilmez.

Akut kardiyovasküler hastalık

Bu ilacın, hastanın durumunun kötüleşme riskinin artması nedeniyle kardiyojenik şoklu hastalarda kullanılması önerilmez.

Birinci derecenin üzerinde kalp bloğu

Bu ilaç, hastanın durumunu kötüleştirme riski nedeniyle ikinci veya üçüncü derece kalp bloğu olan hastalar için önerilmez.

sinüs bradikardisi

Bu ilaç, hastanın durumunu kötüleştirme riskinin artması nedeniyle sinüs bradikardisi (bir tür yavaş kalp hızı) olan hastalar için önerilmez.

Amiodaronun özel popülasyonları için uyarı

Gebelik

Bu ilaç hamile kadınlarda gereksiz kullanım için önerilmez. Bu ilacı almadan önce tüm riskler ve faydalar doktorunuzla tartışılmalıdır.

emzirmek

Bu ilaç, emziren kadınlara gereksiz yere önerilmemektedir. Bu ilacı almadan önce tüm riskler ve faydalar doktorunuzla tartışılmalıdır.

Küresel uyarı

pulmoner toksisite

Bu ilaç, aşırı duyarlılık pnömonisi ve interstisyel pnömoni dahil olmak üzere ciddi akciğer hasarına neden olabilir. Bu belirtiler ortaya çıkar çıkmaz, kesin neden belirlenene kadar tedaviyi durdurun.

Kötüleşen aritmiler

Bu ilaç aritmilere neden olabilir. Bu etki, diğer antiaritmik ilaçları alan veya dozu değiştiren hastalarda daha sık gözlendi. Bu ilacı alırken potasyum ve magnezyum seviyeleri yakından izlenmelidir. Hızlı bir kalp atışının herhangi bir belirtisi doktorunuza bildirilmelidir.

Çocuklarda kullanım

Bu ilacın 18 yaşın altındaki hastalarda kullanılması önerilmez çünkü güvenlik ve etkinlik klinik olarak belirlenmemiştir. amiodaron

Kalbe zarar vermek

Bu ilaç, ciddi yan etki riskinin artması nedeniyle karaciğer yetmezliği olan hastalarda çok dikkatli kullanılmalıdır. Bu ilacı alırken karaciğer fonksiyon testleriniz düzenli olarak izlenmelidir. Bazı durumlarda, klinik duruma bağlı olarak, uygun bir doz ayarlaması veya uygun bir alternatifle değiştirilmesi gerekebilir.

Görme bozukluğu

Bu ilaç, artan görme bozukluğu riski nedeniyle optik nöropati, nevrit veya görme bozukluğu olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Bu ilacı kullanırken düzenli göz muayeneleri yapılmalıdır.

Amiodaron ile araba sürün ve çalıştırın

Bu ilaç bazı hastalarda baş dönmesi, bulanık görme, bayılma, halsizlik gibi semptomlara neden olabilir.Bu semptomları yaşıyorsanız araba veya makine kullanmak gibi herhangi bir aktiviteden kaçınmanız tavsiye edilir.